Spotlight: Schoen- en sleutelmakerij Ossel

maandag 8 mei 2017

Vanaf vandaag zetten wij om de week een Steenwijker ondernemer in het zonnetje onder de noemer ‘Steenwijk Vestingstad Spotlight’. We trappen af met Schoen-en Sleutelmakerij Ossel.

Schoen-en Sleutelmakerij Ossel aan de Doelenstraat 18 in Steenwijk is een bedrijf dat reparaties nog uitvoert op de ambachtelijke wijze. Eigenaar Andre Stoevelaar zit sinds 1988 in het vak en verteld hier graag over:

Als vijftienjarige jongen werd mij alle fijne kneepjes van het vak geleerd. Dus niet het snelle werk maar echt op de ambachtelijke manier. Sinds het jaar 2000 werk ik in de schoenmakerij in Steenwijk en heb ik de zaak op 5 juli 2011 overgenomen.

De vraag waarom in Steenwijk? Dat is toch zeker de gemoedelijkheid van de mensen en het knusse vestingstadje. Dat heb ik op andere plekken waar ik voorheen gewerkt heb wel anders gezien.

Sinds de overname is er heel veel veranderd. De winkel is vernieuwd. Een nieuwe frisse website en actief op social media facebook instagram en twitter. De machines zijn gemoderniseerd en de overstap is gemaakt naar saphir onderhoudsmiddelen.
De sleutelservice is uitgebreid. We hebben meer dan 5000 verschillende soorten op voorraad en een sleutel wordt doorgaans binnen een minuut geleverd. Ook kunnen we tegenwoordig transponder ( chip) autosleutels maken. Daarbij horen ook sleutels met certificaat. Dit alles heeft geresulteerd dat ik mij sinds juni 2013 ‘Meesterschoenmaker’ mag noemen.

Ik merk dat klanten vaak verbaasd zijn dat er zoveel mogelijk is op reparatiegebied en heel vaak denken dat een schoen of tas niet meer gerepareerd kan worden. Denk hierbij aan nieuwe hakken of zolen ( ook onder sneakers), een stukje stikwerk, een rits in een laars maar ook bijvoorbeeld een scheur in een laars, jas of tas is geen enkel probleem.

Het advies is dan ook: ‘kom eerst eens langs met dierbare schoenen, tas, jas etc voordat deze in de afvalcontainer beland! Ik zal u een passend eerlijk advies geven.

orsel