'ONTZET'tend feest - 16e eeuwse markt

woensdag 25 augustus

STEENWIJK VESTINGFEEST
ONTZETtend feest - 16de eeuwse markt 
Live muziek en entertainment 
Kinderactiviteiten en winkels open tot 18.00 uur

Het laatste Vestingfeest van dit jaar wordt afgesloten met het 'ONTZETtend' feest. We gaan terug naar de jaren 1581 en 1592 toen Steenwijk het Spaanse beleg wist te doorstaan. Na vier maanden strijd geven de vijandige troepen op en druipen af. De inwoners zijn uitzinnig van vreugde en vieren groots feest.

16e eeuwse markt op de Markt in de Vestingstad
Anno 2021 wordt de Markt in Steenwijk omgetoverd tot een 16de eeuwse markt. Hier waan je je in het leven van 500 jaar geleden. Verschillende toneelgroepen (waaronder De Slag en de Stoot), troubadours en ambachtslieden zorgen voor vermaak. De smid, touwslager, pottenbakker, papierschepper, boekbinder en de houtsnijder geven geheel in stijl allerlei demonstraties en er zijn verschillende proeverijen. En ...... misschien kom je het 'Wesen van Saeftinge' tegen. Ook zo benieuwd? 

De Scutterie van St. Clemens opent het Vestingfeest
Uiteraard mag de Scutterie van St. Clemens deze dag niet ontbreken. Onder aanvoering van Johannes van den Kornput geven zij om 11.00 uur het startsein voor deze feestelijke dag door het hijsen van de vlag en het uitvoeren van exercities.

16e eeuwse muziek en entertainment in de binnenstad
Ook in de winkelstraten is er volop vertier. Het muzikale 'Gheselscap Goet ende Fyn' zorgt voor vrolijke klanken, Fabela de muzikale nar speelt op de luit en neemt zijn kleine stokhondje mee en waarzegster Madame Roza geeft een mysterieus kijkje naar de toekomst en Ambrosius, de rondtrekkende Middeleeuwse Poppenspeler, vermaakt iedereen met zijn magische spel... vanuit een oud theaterkistje laat hij allerlei figuren tot leven komen. 

De dag wordt mede mogelijk gemaakt door

Heel hartelijk dank! 

Vast programma Vestingfeesten

  • Kinderrommelmarkt tot 12.00 uur
  • 11.00 uur opening door de Scutterie van St. Clemens 
  • Torenklimmen 
  • Kinderactiviteiten 
  • Audiotour 
  • Wandeling over de stadswallen
  • Vestingdienst 

Deze zomer zijn er elke woensdag (kinder)activiteiten, live muziek en is er entertainment in de binnenstad voor nog meer sfeer en gezelligheid. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met alle maatregelen rondom het corona-virus zodat je veilig kunt genieten. 

Gezelligheid in de Vestingstad
Struin door de winkelstraten van Steenwijk en ontdek de bijzondere winkeltjes en de karakteristieke trap- en klokgeveltjes aan De Markt. Geniet op één van de vele terrassen van een goede kop koffie met een lekker stuk taart, een uitgebreide lunch of een heerlijk diner. Welkom in de Vestingstad! 

'ONTZET'tend feest - 16e eeuwse markt